Αρχείο μηνός Δεκέμβριος 2019

Προσμένοντας τα Χριστούγεννα… και την Πρωτοχρονιά!!!

Την Δευτέρα 23 του Δεκέμβρη 2019, στην κατάμεστη από γονείς και παιδιά αίθουσα της Βετλανς, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α και Β τάξεων παρουσίασαν την χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας!

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί ήταν οι κ

. Ψυριδου Κατερίνα και η Τικου Άννα, που με περισσή φροντίδα και αγάπη ξεδίπλωσαν το ταλέντο των μικρών μαθητών,/ροών σε μια εξαιρετική θεατρική παράσταση, ων που περιελάμβανε δύο θεατρικά δρώμενα: τους 12 μήνες και το πρωτοχρονιάτικο παραμύθι! Τα παιδιά μίλησαν για τη δύναμη της αγάπης, τα σύγχρονα προβλήματα όπως αυτό της κλιματικής αλλαγής, των πολέμων και του ξεριζωμού και των φυσικών καταστροφών!!

Παράλληλα μας τραγούδησαν τα κάλαντα και υπέροχα τραγούδια για την αγάπη, την διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη!!

Η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφαρα κλείνοντας την γιορτή ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλές γιορτές με αγάπη, αλληλεγγύη και Ειρήνη σε όλους μικρούς και μεγάλους!! Έδωσε πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στις εκπαιδευτικούς, για τις ερμηνείες, τα πλούσια κοστούμια και φυσικά για την εκπληκτική σκηνική παρουσία!!!

Χριστουγεννιάτικες δράσεις…με νόημα και διασκέδαση!!

Την Παρασκευή 20 του Δεκέμβρη 2019 , η σχολική μας αυλή μύρισε Χριστούγεννα!!

Κυριολεκτικά, από τα κουλουράκια που ετοίμασαν και στόλισαν τα παιδιά και μεταφορικά, από τις μελωδίες και τον χορευτικά που με πολύ μεράκι ετοίμασαν τα παιδιά!!

Οι γονείς παράλληλα με την παρακολούθηση των δράσεων, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το ζεστό ευωδιαστό κρασί, το αρωματικό και θεραπευτικό σαλέπι, που με πολλή επιμέλεια και αγάπη ετοίμασαν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας!

Δεν ξεχάσαμε ακόμη να ανάψουμε καρτσιουνο, αναβιώνοντας το τοπικό έθιμο, για το οποίο μας μίλησαν επίσης τα παιδιά!!

Μια ακόμα γωνία με πολλούς μικρούς αλλά και μεγάλους επισκέπτες ήταν το Face painting!, με υπέροχα χριστουγεννιάτικα χρώματα και φιγούρες!!

Ένας πλούσιος μπουφές με γλυκές και αλμυρές γεύσεις για κάθε γούστο , και ένα εκλεκτό σάντουιτς για όλα τα παιδιά, συμπλήρωσε την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μας!!

Μια εκδήλωση που ετοίμασαν με μεράκι και αγάπη ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας σε συνεργασία με το Σύλλογο διδασκόντων και τους μαθητές μας!!!

Η μεγαλύτερη όμως έκπληξη για όλους μας και φυσικά κυρίως για τα παιδιά ήταν η εμφάνιση του Αη Βασίλη, στο μικρό και χαριτωμένο σπιτάκι της αυλής!!!

Μοίρασε πλούσια δώρα σε μικρούς και μεγάλους με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων!!

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ

Δώρα Μπαλτατζιδου και φυσικά οι γονείς των παιδιών μας!

E-twinning … και χριστουγεννιάτικες ευχές!!!

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των σχολείων στο e- twinning, η Γ1 τάξη του σχολείου μας, συνεργάστηκε με σχολεία απο την Τσεχία, την Ισπανία, την Ρουμανία, τη Σερβία και την Ελλάδα, με ένα Χριστουγεννιάτικο project: Ανταλλαγή καρτών, ευχών, χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα ελληνικά και τα αγγλικά …

Επίσης τα παιδιά συστήνονται και γνωρίζονται με άλλα παιδιά.

Κάποια στιγμή στο μέλλον θα ανταλλάξουν ζωντανά όλοι μαζί μέσω skype ευχές και θα συζητήσουν παρέα!!!

Συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία της κυρίας Όλγας!!

Μια ακόμη δράση που ανοίγει το σχολείο μας και στην Ευρώπη!!

Μπράβο!!!!!

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες: Παρέα με τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Νάουσας!

Τιμώντας τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα παιδιά των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου συνοδευόμενα από τους εκπ/κούς κ.κ. Αχλιώπα Μανόλη και Μήτογλου Βασίλειο, επισκέφτηκαν το Ειδικό Σχολείο Νάουσας και συμμετείχαν στις δράσεις του.

Η συνεργασία με το Ειδικό Σχολείο Νάουσας αποτελεί για το σχολείο μας προτεραιότητα και γίνεται με πολλή πολλή αγάπη, χαρά και κατανόηση!!

Ευχαριστούμε την προϊσταμένη του Ειδικού Σχολείου κ. Γιούλη Βελιγδένη και τις/τους εκπ/κούς για την όμορφη υποδοχή και τη συνεργασία!!

Στολί ζω το δέντρο στην πλατεία της Νάουσας…

Σήμερα Κυριακή 1η του Δεκέμβρη 2019, η Διευθύντρια μαζί με τα μέλη των συμβουλίων των Ε. Και ΣΤ τάξεων και πλήθος μαθητών και μαθητριών του σχολείου, παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην κεντρική πλατεία της Νάουσας. Κοντά μας ήταν και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και πολλοί γονείς που συνόδευαν τα παιδιά!! Τα στολίδια κατασκεύασαν τα ίδια τα παιδιά με την βοήθεια και υποστήριξη των δασκάλων στο σχολείο μας!!

Ήταν μια πολύ όμορφη και ζεστή εμπειρία για όλους μας!!!