Επίσκεψη στο ΛΕΝ της Β΄ τάξης

Σήμερα Τρίτη 5 του Απρίλη 2016 τα παιδιά της Β΄ τάξης του σχολείου μας συνοδευόμενα από την υπεύθυνη εκπ/κό κ. Λιόλιου Ολυμπία, επισκέφτηκαν το «Σπίτι» του Λυκείου Ελληνίδων Νάουσας. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων και των δράσεων για τα 50 χρόνια του ΛΕΝ η πρόεδρος και οι κυρίες του του ΔΣ υποδέχτηκαν τα παιδιά με μεγάλη χαρά και ευγένεια.

Η πρόεδρος κ. Μπάιτση ενημέρωσε για την ιστορία του Συλλόγου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, παρουσίασε τις φορεσιές που φορούσαν στην καθημερινή τους ζωή στα παλαιά χρόνια οι άνδρες και οι γυναίκες.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον για τα παιδιά ήταν όταν οι κυρίες του ΛΕΝ έντυσαν δύο παιδιά,  ένα αγόρι και ένα κορίτσι με αυτές τις παλιές φορεσιές, εξηγώντας με πληροφορίες για κάθε κομμάτι της φορεσιάς και τις ονομασίες τους.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση σε όλους τους χώρους του αρχοντικού σπιτιού του ΛΕΝ, με όλα τα εκθέματα που φιλοξενούν με περισσή φροντίδα και αγάπη!

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στην πρόεδρο όσο και στα μέλη του ΔΣ που διαφυλάττουν την παράδοση και τον πολιτισμό της Νάουσας!

Τους ευχαριστούμε πολύ!!

 

 

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...