Το σχολείο μας τιμά την επανάσταση του 1821

Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015  και ώρα 10.00 π.μ. το σχολείο μας τιμά την επανάσταση του 1821… αλλά και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου… μέσα από τα μάτια των παιδιών!

Υπεύθυνη της γιορτής είναι η εκπ/κός της Δ΄  τάξης κ. Χριστίδου Όλγα με τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γ΄και Δ΄ τάξεων σε συνεργασία με την κ. Παρθενοπούλου Θεοδώρα (Γ΄ τάξη), αλλά και με όλο το Σύλλογο Διδασκόντων.

Τη γιορτή άνοιξε η Δ/ντρια κ. Λαφάρα Αναστασία, που καλωσόρισε τους γονείς τονίζοντας το επίκαιρο νόημα της διπλής γιορτής που είναι η ελπίδα και το όραμα που οφείλουμε όλοι μέσα από τους ρόλους που υιοθετούμε, να δίνουμε στα παιδιά μας!

Το χρονικό της επανάστασης του 1821 περιέλαμβανε το ρόλο της Φιλικής Εταιρίας αλλά και του λαού στην εξέγερση, τους αρματωλούς και τους κλέφτες, τις προσωπικότητες των ηρώων, τους φιλέλληνες…

Η γιορτή έκλεισε με το δραματικό χορό των ηρωίδων Ναουσαίων γυναικών  και τον χαμό τους στην Αράπιτσα για να γλιτώσουν την ατίμωση από τους Τούρκους και να περάσουν έτσι στης ιστορίας το διάσελο!!!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους και όλες!!!

 

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...