Αποκριά και …»Παίζοντας μαζί» …με τον CIOFF

Με εξαιρετική επιτυχία γιορτάστηκε η αποκριά, με πολλή παιχνίδι χορό αλλά και φαγητό στην αυλή 6ου και 10ου Δ.Σ. Νάουσας, σήμερα Παρασκευή 20 του Φλεβάρη του 2015, παρέα με γονείς, μαθητές, εκπ/κούς αλλά και την ελληνική κίνηση νέων του CIOFF που ήταν και οι προσκεκλημένοι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης!

Πολλά συγχαρητήρια ανήκουν στους δύο Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων (6ου και 10ου Δ.Σ. Νάουσας) που σήκωσαν το κύριο βάρος της προετοιμασίας και της οργάνωσης, σε συνεργασία βέβαια τόσο με τις/τους εκπ/κούς όσο και με την νεανική ομάδα του CIOFF.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και εκπ/σης κ. Στέλιος Δάγγας.

Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε η Δ/ντρια του 60υ Δ.Σ. κ. Λαφάρα Αναστασία που μίλησε για την αξία της παράδοσης ως ένας από τους πυλώνες που αναπτύσσει και συνδιαμορφώνει τους πολίτες και την ανάγκη που έχει το σχολείο να βασίζεται σε αυτήν και τις αξίες της. Απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας του σχολείου με την ομάδα νέων και ευχαρίστησε τους συλλόγους γονέων για την προσφορά τους.

Επίσης την αντιπροσωπεία χαιρέτησε εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων η κ. Τζεβελέκου Βούλα, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δ.Σ. Νάουσας, που ευχαρίστησε με τη σειρά της την νεανική ομάδα για την συμμετοχή της στις εκδηλώσεις της αποκριάς του σχολείου, τονίζοντας και η ίδια τη σπουδαιότητα της παράδοσης στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών. Ακολούθως προσφέρθηκαν ως αναμνηστικό δώρο στον πρόεδρο του CIOFF και στην εκπρόσωπο της Τουρκίας από ένας «πρόσωπος» κατασκευασμένος στο χέρι- προσφορά των δύο Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων- και ντόπια ναουσαίικα κρασιά.

Στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε έξι ομάδες και με την βοήθεια της ομάδας νέων του CIOFF, αλλά και των δασκάλων έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια από την Ιταλία, Τουρκία και Ελλάδα. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ευχαριστήθηκαν πραγματικά το παιχνίδι!

Μόλις το παιχνίδι ολοκληρώθηκε τα παιδιά απόλαυσαν λιχουδιές που ετοίμασαν γονείς και εκπ/κοί, έφαγαν το υπέροχο σουβλάκι που έψησαν και ετοίμασαν με περισσή φροντίδα τα μέλη των Δ.Σ. των δύο Συλλόγων Γονέων και ήπιαν το χυμό τους… με μεγάλο σεβασμό και τάξη στους κανόνες των εκδηλώσεων!!

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τα παιδιά μας!!!

Οι εκδηλώσεις τελείωσαν με παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια της Νάουσας με με κλαρίνο και νταούλι….

Ανάμεσα στους ενήλικους μεταμφιεσμένους, διακρίναμε … έναν λύκο …. που «έψαχνε» την κοκκινοσκουφίτσα του, μία γκέισσα… τον Μίκυ Μάους, τη μάγισσα, τον οβελίξ, την μεσαιωνική πριγκίπισσα …

Και του χρόνου λοιπόν και καλή Σαρακοστή!!!

 

 

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...