Σέβομαι το διαφορετικό…

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 5 Δεκεμβρίου 2022, διοργανώθηκε δράση στην Δ΄τάξη του σχολείου μας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των μαθητών/τριών για την αναπηρία και ευρύτερα για τη διαφορετικότητα, την αναγκαιότητα σεβασμού της ετερογένειας και την αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων.

Τα παιδιά συζήτησαν με την κοινωνική λειτουργό για τις μορφές αναπηρίας και τη διαφορετικότητα που χαρακτηρίζει γενικότερα την κοινωνία, με στόχο την ενίσχυση του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο και την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης. Παράλληλα, με αφορμή το βιβλίο «Για να ζήσουμε μαζί, η διαφορετικότητα» των Jaffe L. & Saint – Marc L. και την ανάγνωση της ιστορίας με πρωταγωνίστρια τη Στέλα, ένα κορίτσι που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, τα παιδιά προσπάθησαν να μπουν στη θέση της πρωταγωνίστριας, να εντοπίσουν λανθασμένες συμπεριφορές από τον περίγυρο του μικρού κοριτσιού και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...