Συμβουλές για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Παρακάτω παρουσιάζονται τα έγγραφα που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, στο πλαίσιο λειτουργίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει ήδη ξεκινήσει.

Σε γενικές γραμμές πέρα από τα τεχνικά θέματα (σύνδεση και πρόγραμμα antivirous) που αφορούν στο διαδίκτυο θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στα ακόλουθα:

  1. Κατεβάστε ένα ελεύθερο (free down loaded) αντιβάιρους από το διαδίκτυο για τον υπολογιστή σας και το λάπτοπ σας
  2. Τοποθετήστε τον υπολογιστή σας σε σημείο κοινό σε θέα, π.χ. στο σαλόνι, όχι στο δωμάτιό του όπου μπορεί μόνο του να τον χρησιμοποιεί, χωρίς να το βλέπετε
  3. Φροντίστε να εξηγήσετε στο παιδί σας να είναι υπεύθυνο στη χρήση υπολογιστή, λάπτοπ, τάμπλετ ή κινητού, μιλώντας΄όχι μόνο για τους κινδύνους αλλά και για τα οφέλη του διαδικτύου: συχνά λέμε ότι το διαδίκτυο είναι σαν να χρησιμοποιείς ένα μαχαίρι, που είναι πολύ χρήσιμο για να κόψεις π.χ. ψωμί, αλλά είναι πολύ επικίνδυνο αν δεν προσέξεις να κόψεις το χέρι σου!! (σε αυτό θα βοηθήσουν οι συμβουλές που έστειλε το υπουργείο και θα τις βρείτε παρακάτω)
  4. Δείξτε στο παιδί εμπιστοσύνη που οφείλει να την κερδίσει όμως σιγά σιγά αφού στην αρχή παρακολουθείτε μαζί του την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (για τις τάξεις βέβαια Γ, Δ, Ε και ΣΤ που μπορούν-αν μπορούν- τα παιδιά από μόνα τους να συνεχίσουν) Όλα στην αρχή για όλους μας είναι δύσκολα, αλλά με υπομονή και επιμονή, χωρίς άγχος θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί!!

Πολύ βοηθητικό για την ενημέρωσή σας είναι η παρακάτω παρουσίαση του εκπ/κού πληροφορικής του σχολείου μας κ. Παπαζήση Δημήτρη (πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:

ΕΓΓΡΑΦΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ:

ΣΥΝ_1-elearning

ΣΥΝ_2-teleworking

ΣΥΝ_3_ΦΥΛΛAΔΙΟ-2

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...