Αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας!!

Την Παρασκευή 14 του Φλεβάρη 2020 πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, από τους/τις μαθητές/ριες όλων των τάξεων του σχολείου μας!

Το αφιέρωμα περιελάμβανε πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δράσεις και ιδέες που υλοποιήθηκαν σπό τα παιδιά με την βοήθεια των εκπ/κών όλων των τάξεων, που ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στο κάλεσμα της Διευθύντριας, για μια ομαδική γιορτή για την Ελληνική Γλώσσα!

Η Α΄ τάξη ασχολήθηκε και φιλοτέχνησε αερόστατα με λέξεις της Ελληνικής Γλώσσας που αναφέρονται στις ανθρώπινες αξίες, στην φιλία, στην αγάπη, στο χαμόγελο…

Η Β΄ τάξη μας μίλησε με την νοηματική γλώσσα και έπαιξε παντομίμα!!

Η Γ1΄ τάξη έφτιαξε τον ουρανό χωρίς τα σύννεφα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας!

Η Γ2΄ τάξη ζωγράφισε πλούσιες σε μηνύματα και φράσεις παροιμίες για τον Φλεβάρη!

Η Δ΄ τάξη έγραψε ποιήματα και τα ζωγράφισε!

Η Ε΄ τάξη μίλησε για τις ομόηχες, ομόρριζες ελληνικές λέξεις και με την μορφή παιχνιδιού! Επίσης για ελληνικές λέξεις με παγκόσμια χρήση!

Η ΣΤ΄ τάξη μίλησε για τον πλούτο των συνώνυμων, αντώνυμες και ελληνικές λέξεις και με την μορφή παιχνιδιού!

Η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, αφού συνεχάρη τα παιδιά και τους /τις εκπ/κούς για το πολύ ενδιαφέρον και πλούσιο αφιέρωμα, τόνισε την συμβολή της Ελληνικής Γλώσσας στην διάχυση του Ελληνικού Πολιτισμού και τον πλούτο που διαθέτει, όπως αυτό αναδείχτηκε από τα παιδιά περίτρανα στο σημερινό αφιέρωμα!!!

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...