#RECEPTION#ERASMOUS+(2018-1-EL01-KA101-047178):Επιμόρφωση εκπ/κών στο Ζάγκρεμπ στην Κροατία: Erasmus +

Μια ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου μας, η Διευθύντρια κ. Λαφάρα Αναστασία, η κ. Λιόλιου Ολυμπία και η κ. Τσάντζου Ελένη, συμμετείχαν σε πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπ/κών στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Η επιμόρφωση έγινε στα πλαίσια υλοποίησης από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, Δράση ΚΑ1 ? Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων : 2018-1-EL01-KA101-047178 και τίτλο: «Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό: Ένα μεγάλο βήμα σε μια ασφαλή και γνώριμη αγκαλιά»- RECEPTION.

Η εμπειρία αυτή ήταν εξαιρετική και ωφέλιμη, καθώς εκπ/κοί από έξι κράτη της Ευρώπης, Ελλάδα, Κροατία, Δανία, Νορβηγία, Ιρλανδία και Ισλανδία, βρέθηκαν μαζί για πέντε ολόκληρες μέρες (από 1 μέχρι και 5 Οκτωβρίου 2018), αντάλλαξαν ιδέες και μίλησαν για καλές πρακτικές στο θέμα της μετάβασης των νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, ήδη από τον Μάιο 2018 υλοποίησε δράσεις και δραστηριότητες που διευκολύνουν την μετάβαση νηπίων στο Δημοτικό και καλλιεργούν συνθήκες συνεργασίας, αλληλοσεβασμού και κατανόησης εκπ/κών και παιδιών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού. Οι γονείς και οι μαθητές της φετινής Α΄ τάξης, μέσα από διαδικασίες γνωριμίας και αλληλοκατανόησης των αναγκών όλων των πλευρών φάνηκε φέτος ότι ήρθαν στο Δημοτικό με λιγότερο άγχος για το νέο πλαίσιο, καθώς γνωριστήκαμε, παίξαμε, αλληλοδιδαχτήκαμε όλοι μαζί ήδη από τον Μάιο.

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...