Το θαύμα των Χριστουγέννων…

 

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και σε γιορταστική ατμόσφαιρα παρακολουθήσαμε σήμερα Παρασκευή 22 του Δεκέμβρη 2017,  την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που ετοίμασαν και παρουσίασαν τα παιδιά των Α1, Α2 και Β΄ τάξεων με την αμέριστη υποστήριξη των δασκάλων τους κ.κ. Ψυρίδου Κατερίνα, Χριστίδου Όλγα και Λιόλιου Ολυμπία.

Όλοι μαζί παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί θαυμάσαμε το ταλέντο και την τσαχπινιά των λιλιπούτειων μαθητών μας που μας μίλησαν για το θαύμα των Χριστουγέννων:

…Η κρίση έφερε τη φτώχεια σε μια οικογένεια. Ο πατέρας είναι χωρίς δουλειά και τα παιδιά κρυώνουν και πεινάνε. Οι φίλοι τους τούς συμπαραστέκονται στις δύσκολες στιγμές τους.

Μια μέρα τα παιδιά βρήκαν ένα κουκλάκι σπασμένο και βρώμικο. Το πήραν στο σπίτι τους και το περιποιήθηκαν. Το κουκλάκι ζωντάνεψε και τους είπε πως ονομάζεται ΓΟΥΡΙ. Και πραγματικά  έφερε στην οικογένεια γούρι.  Κάποιοι άνθρωποι βοήθησαν την οικογένεια να περάσει όμορφα Χριστούγεννα (ο μπακάλης, ο φούρναρης, η γειτόνισσα) και το κυριότερο ο πατέρας βρήκε δουλειά. Τα βάσανά τους πήραν τέλος.

Όμως σε μια άλλη γωνιά της πόλης υπάρχει ένα μικρό κορίτσι, φτωχό, άστεγο, ρακένδυτο, που πουλάει σπίρτα. Εύχεται να είχε κι αυτή μια οικογένεια όπως οι περισσότεροι άνθρωποι.

Την ευχή της την ακούει ο Άγιος Βασίλης και με τη βοήθεια των ξωτικών του κάνει το θαύμα του. Η οικογένεια περνάει από το δρόμο που πουλούσε το κοριτσάκι σπίρτα, το βλέπει και αποφασίζει να το υιοθετήσει.

Έτσι, συνέβη και δεύτερο θαύμα την ημέρα των Χριστουγέννων.

Η αγάπη νίκησε και πάλι και μαζί με αυτή τη νίκη ήρθε και ο Άι Βασίλης γεμάτος δώρα.

Ο Σύλλογος Γονέων φρόντισε να στείλει γράμματα στον Άι Βασίλη για να Του υπενθυμίσει τα παιδιά του 6ου Δ.Σ. Νάουσας!!

Ο Σύλλογος Γονέων όπως πάντα ετοίμασε απλόχερα με ιδιαίτερο γούστο και αγάπη τα δώρα για όλα τα παιδιά και γι’ αυτό ευχαριστούμε πολύ όλα τα μέλη του! !

Φυσικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά των Α1, Α2 και Β  τάξεων και στις δασκάλες τους για την εκπληκτική γιορτή που μας παρουσίασαν!!!

 

 

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...