Διπλή γιορτή -διπλή τιμή…

Με μεγάλη επιτυχία και τιμή γιορτάστηκε η επανάσταση του 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου από το σχολείο μας και πιο συγκεκριμένα κυρίως από τα παιδιά των Α΄ και Γ΄ τάξεων με υπεύθυνες δασκάλες τις κ.κ. Λιόλιου Ολυμπία και Τσάντζου Ελένη, στην αίθουσα Βέτλανς του Δήμου Νάουσας, σήμερα Παρασκευή 24 του Μάρτη 2017 και ώρα 11.00 π.μ.
Τα παιδιά μέσα από πλούσιο εποπτικό υλικό και παρά το «μικρόν» της ηλικίας τους μας παρουσίασαν ένα εξαιρετικά «μεγάλο» σε αξία, ευαισθησία και γνώσεις επίπεδο οργάνωσης και εκτέλεσης πρόγραμμα!
Μας πληροφόρησαν για το ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο που οδήγησε στην επανάσταση του 1821!
Μας έμαθαν τοπική ιστορία, παραθέτοντας πλούσιο τόσο οπτικό όσο και πληροφοριακό υλικό για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Νάουσα, την εποχή της Τουρκοκρατίας.
Μας τραγούδησαν υπέροχα και αντιπροσωπευτικά επετειακά τραγούδια με ζωντανή μουσική, με τη βοήθεια της μαθήτριας της ΣΤ΄ τάξης Γεωργιάδου Μαρίας στο αρμόνιο και Φειδάντση Ελένης στην κιθάρα!
Μας χόρεψαν λεβέντικους χορούς αλλά και τη Μακρυνίτσα ντυμένα με παραδοσιακές στολές, συμμετέχοντας όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς και με σεβασμό στις ανάγκες τους!
Πραγματικά όλοι μας που ήμασταν τυχεροί να παρακολουθήσαμε την γιορτή, νιώσαμε συγκίνηση και περηφάνια -όπως χαρακτηριστικά τόνισε και η Διευθύντρια κ. Λαφάρα Αναστασία στο τέλος της γιορτής-για τα παιδιά, τους/τις εκπαιδευτικούς και τους γονείς του 6ου Δ.Σ. Νάουσας, που στηρίζουν κάθε προσπάθεια!
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνεργάστηκαν για το υπέροχο αποτέλεσμα και κυρίως στα παιδιά των Α΄ και Γ΄ τάξεων και τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Λιόλιου Ολυμπία και Τσάντζου Ελένη!

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...