Η επέτειος του Πολυτεχνείου

Εδώ Πολυτεχνείο…

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σήμερα Πέμπτη 17 του Νοέμβρη 2016 και ώρα 9.00 π.μ. γιορτάστηκε η επέτειος αποκατάστασης της δημοκρατίας και ελευθερίας στην Ελλάδα, μετά από 7 χρόνια δικτατορίας.

Υπεύθυνοι της γιορτής ήταν για πρώτη φορά οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Φυσικής Αγωγής Οικονόμου Μαριάνθη, Αγγλικής Γιούρου Καλλιόπη και υπεύθυνου Τμήματος Ένταξης Κολοβού Γεωργίου, που εργάστηκαν με ζήλο και προθυμία για την προετοιμασία. Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν εκπληκτικό!

Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης Ανθοπούλου Ματίνα και Φειδάντση Ελένη, μας παρουσίασαν το χρονικό αποκατάστασης της δημοκρατίας ενώ τα παιδιά όλων των τάξεων τραγούδησαν με μουσική επένδυση τα τραγούδια «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον», «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο», «Ένα το χελιδόνι», «Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ μου» και «Πάλης Ξεκίνημα».

Επίσης απήγγειλαν ποιήματα και στα ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα προέβαλαν ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου σε power-point!

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες της Δ/ντριας προς τα παιδιά που συμμετείχαν, τους γονείς και τις/τους εκπ/κούς που βοήθησαν στη διοργάνωση της γιορτής, τονίζοντας για μια ακόμα φορά τις αξίες της συνεργασίας, της ελευθερίας και του αλληλοσεβασμού. Εξάλλου το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης οφείλει να συμπεριλάβει τον σεβασμό στην ελευθερία του άλλου!

Συγχαρητήρια λοιπόν αξίζουν στα παιδιά που συμμετείχαν και στις/στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της γιορτής, που παρά το γεγονός ότι ήταν πρωτάρηδες στην διοργάνωση τα κατάφεραν εκπληκτικά!

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...