Μικροί αρτοποιοί σε δράση…

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα τη διατροφή, σήμερα Παρασκευή 18 του Μάρτη 2016,  τα παιδιά της Α΄ τάξης, συνοδευόμενα από την υπεύθυνη εκπ/κό κ. Κατερίνα Ψυρίδου και τον κ. Κολοβό Γεώργιο, επισκέφτηκαν τον φούρνο ¨Θανασούλη».

Συμμετείχαν σε πρόγραμμα διάρκειας δύο ωρών, με βιωματικό χαρακτήρα.

Τα παιδιά φορώντας τις ειδικές ποδιές σε ένα άριστο και άνετο επαγγελματικό περιβάλλον, ενθουσιάστηκαν από αυτά που είδαν, άκουσαν, έφτιαξαν… και στο τέλος φορτωμένα με τις δημιουργίες τους αλλά και πολλά δώρα γύρισαν στο σχολείο με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά!!

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά αφού τις ειδικές στολές και ξεναγήθηκαν στο χώρο του φούρνου, είδαν τους σπόρους του σιταριού, διάφορα είδη αλευριού και έμαθαν πώς παρασκευάζεται το ψωμί. Είδαν τα ζυμωτήρια και τα ζυγοκοπτικά μηχανήματα, ζύμωσαν και έφτιαξαν ψωμιά με το αρχικό του ονόματός τους, θαύμασαν τον κ. Θέμη να φτιάχνει ψωμιά σε διάφορα σχήματα… έπαιξαν ένα παιχνίδι με το ζυμάρι… έφαγαν νόστιμα κρουασάν βουτύρου και κριτσίνια φούρνου!!

Αξίζουν συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες στο κύριο Θέμη που με τόση αγάπη, υπομονή και οργάνωση έμαθε βιωματικά τόσα πολλά πράγματα για το ψωμί και την παρασκευή του!!

Όλα τα παιδιά ομολόγησαν ότι ήταν η πιο γλυκιά επίσκεψη που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι τώρα!!!

 

 

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...