Αρχείο μηνός Μάιος 2024

Βιωματική δράση μετάβασης στο Γυμνάσιο…

Στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης με θέμα την μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο τα μέλη της ΕΔΥ του σχολείου μας, κ.κ. Αργυρίου Ματίνα (ψυχολόγος) και Κυριακίδου Σοφία Κοινωνική λειτουργός), στις 27–05-2024, συζήτησαν με τους/τις μαθητές /ριες της ΣΤ τάξης και βοήθησαν να εκφράσουν βιωματικά τα συναισθήματα, τις προσδοκίες και τις ανησυχίες τους! Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα και φυσικά μέσα από μία ακόμη δράση αποφορτίστηκαν!

Σύνδεση με ασφάλεια…παρέα με την τεχνητή νοημοσύνη!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ως μέλη του δικτύου για την ασφάλεια του διαδικτύου, η Διευθύντρια υλοποίησε πρόγραμμα με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη, με τα παιδιά της Γ τάξης!

Το τελικό προϊόν του προγράμματος είναι το ακόλουθο βίντεο, στο οποίο τα παιδιά αφού χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες κατασκεύασαν αφίσες με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη, τους κινδύνους και τα οφέλη και έγραψαν ανά ομάδα κι ένα σύνθημα! Στη συνέχεια βιντεοσκοπήθηκαν και το αποτέλεσμα είναι φανατστικό!

Τα παιδιά το απόλαυσαν και χάρηκαν για το αποτέλεσμα!

Συνάντηση στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με το 7ο Δ.Σ. Νάουσας…

Η Α’ τάξη του σχολείου μας, με την κ. Ψυρίδου Κατερίνα, καθώς και οι  Α’ και Δ’ τάξεις του 7ου δημοτικού σχολείου Νάουσας συναντήθηκαν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Αντάλλαξαν ιδέες, σκέψεις, μηνύματα και κατασκευές στο πλαίσιο του προγράμματος δεξιοτήτων: «Τον Κ.Ο.Κ αγαπώ. Με ασφάλεια κυκλοφορώ.»

Τέλος έδωσαν όλοι μαζί υπόσχεση για μία ακόμη εποικοδομητική συνάντηση.

Η πρώτη μας σοδειά…

Η χαρά μας απερίγραπτη όταν τα παιδιά πήγαν να ποτίσουν τα κηπευτικά μας στο θερμοκήπιο και βρήκαν αγγουράκια και πιπεριές, έτοιμους μεγάλους καρπούς!

Η πρώτη μας σοδειά κηπευτικών!!

Και τα αρωματικά μας φυτά δεν πάνε πίσω! Προοδεύουν με γοργό ρυθμό ώστε στις 13 το Ιούνη 2024 να είναι έτοιμα να προσφέρουν τα λουλούδια τους και το αφέψημα τους στους γονείς που θα έρθουν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν τις αθλητικές μας εκδηλώσεις κι όχι μόνο!