Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2020

2ο Βραβείο στον Διαγωνισμό «Γίνε νονός της Αποκριάς 2020»

Συγχαρητήρια στην μαθήτρια της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, Δήμητρα Γκαγκούση, για την διάκρισή της στο διαγωνισμό του Δήμου Νάουσας
» Γίνει νονός της Αποκριάς 2020″!!
Το έργο της είναι εκπληκτικό, μοντέρνο και εναλλακτικό!!

Το ταράμπουλο του Γενίτσαρου αναδεικνύεται το σύμβολο της ιστορίας της Νάουσας!!!

Κατασκευάζοντας τον «πρόσωπο»….

Σήμερα Πέμπτη 27 του Φλεβάρη 2020 οι μαθητές/ριες της ΣΤ΄ τάξης συνοδεία του δασκάλου τους κ. Μήτογλου Βασίλειο, συμμετείχαν στο πρόγραμμα των Εικαστικών Εργαστηρίων Νάουσας, με θέμα την κατασκευή του «Πρόσωπου » του Γενίτσαρου , ενόψει εορτασμού της Αποκριάς στην Νάουσα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και τα παιδιά με πολλή χαρά και αγάπη συμμετείχαν στην κατασκευή και στολισμό της…

Συγχαρητήρια στο Δήμο Νάουσας για την αξιόλογη δράση!!

Μαθήματα ρομποτικής στο σχολείο μας!!

Σήμερα Παρασκευή 21 του Φλεβάρη 2020, ο Σύλλογος Διδασκόντων έκανε μια που ευχάριστη έκπληξη στα παιδιά!!

Μαθήματα Ρομποτικής στο πλαίσιο του μαθήματος ΤΠΕ μετά από την προμήθεια 4 σετ WE DO 2!!

Φυσικά τα παιδιά ξετρελαθηκαν!

Η Διευθύντρια κ. Λαφαρα Αναστασία μίλησε για την σημασία που το σχολείο δίνει στην διδασκαλία της ρομποτικής και την προτεραιότητα σε θέματα καινοτομίας!

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός πληροφορικής κ. Δημήτρης Παπαζήσης από την πρώτη στιγμή υποστήριξε και υποστηρίζει αυτήν την προσπάθεια!!

Αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας!!

Την Παρασκευή 14 του Φλεβάρη 2020 πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, από τους/τις μαθητές/ριες όλων των τάξεων του σχολείου μας!

Το αφιέρωμα περιελάμβανε πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δράσεις και ιδέες που υλοποιήθηκαν σπό τα παιδιά με την βοήθεια των εκπ/κών όλων των τάξεων, που ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στο κάλεσμα της Διευθύντριας, για μια ομαδική γιορτή για την Ελληνική Γλώσσα!

Η Α΄ τάξη ασχολήθηκε και φιλοτέχνησε αερόστατα με λέξεις της Ελληνικής Γλώσσας που αναφέρονται στις ανθρώπινες αξίες, στην φιλία, στην αγάπη, στο χαμόγελο…

Η Β΄ τάξη μας μίλησε με την νοηματική γλώσσα και έπαιξε παντομίμα!!

Η Γ1΄ τάξη έφτιαξε τον ουρανό χωρίς τα σύννεφα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας!

Η Γ2΄ τάξη ζωγράφισε πλούσιες σε μηνύματα και φράσεις παροιμίες για τον Φλεβάρη!

Η Δ΄ τάξη έγραψε ποιήματα και τα ζωγράφισε!

Η Ε΄ τάξη μίλησε για τις ομόηχες, ομόρριζες ελληνικές λέξεις και με την μορφή παιχνιδιού! Επίσης για ελληνικές λέξεις με παγκόσμια χρήση!

Η ΣΤ΄ τάξη μίλησε για τον πλούτο των συνώνυμων, αντώνυμες και ελληνικές λέξεις και με την μορφή παιχνιδιού!

Η Διευθύντρια κ. Αναστασία Λαφάρα, αφού συνεχάρη τα παιδιά και τους /τις εκπ/κούς για το πολύ ενδιαφέρον και πλούσιο αφιέρωμα, τόνισε την συμβολή της Ελληνικής Γλώσσας στην διάχυση του Ελληνικού Πολιτισμού και τον πλούτο που διαθέτει, όπως αυτό αναδείχτηκε από τα παιδιά περίτρανα στο σημερινό αφιέρωμα!!!

Παρέα με το ΚΔΑΠ ΑμεΑ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας…

Την Πέμπτη 5 του Δεκέμβρη 2019, τιμώντας την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία, τα παιδιά των Α΄, Β΄, Γ1΄, Γ2΄ και Δ΄ τάξεων συνοδευόμενα από τις εκπ/κούς κ.κ. Ψυρίδου Κατερίνα, Τίκου Άννα, Τσάντζου Ελένη, Χριστίδου Όλγα, Χαρατσιάρη Ασημούλα και την Διευθύντρια κ. Λαφάρα Αναστασία, επισκέφτηκαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας και την έκθεση ζωγραφικής των παιδιών.

Τα έργα των παιδιών του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ υπό την επίβλεψη της κ. Μάρθας Κούντη θα εκτίθενται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Μαθαίνοντας για το κάπνισμα…

Την Δευτέρα 10 του Φλεβάρη 2020, επισκέφτηκε το σχολείο μας, μετά από προγραμματισμένη πρόσκληση, η επισκέπτρια υγείας κ. Ζάλιου και ενημέρωσε τα παιδιά της ΣΤ. Τάξης για το κάπνισμα και τις βλαβερές συνέπειες του, στην υγεία !

Η ενδιαφέρουσα ενημέρωση με βίντεο και παρουσίαση (power point) και η συζήτηση που ακολούθησε έγινε με σκοπό να μάθουν τα παιδιά για το κάπνισμα, ενόψει της μετάβασης τους στο Γυμνάσιο, σε μια φάση κρίσιμη και κομβική για την ηλικία τους και την ανεξαρτητοποίηση τους στο στάδιο της εφηβείας!

Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή!

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «ΓΙΝΕ Ο ΝΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ»

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Νάουσα-Αποκριά 2020» διοργάνωσε για μία ακόμη χρονιά τον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής «Γίνε νονός της Αποκριάς».

Το σχολείο μας, το 6ο Δ.Σ.Νάουσας,  συμμετέχει φέτος στο διαγωνισμό με 13 πανέμορφα έργα ζωγραφικής των παιδιών της Στ΄ τάξης.

Είμαστε πολύ περήφανοι για τους μικρούς δημιουργούς του σχολείου μας  και τα έργα τους. Τους ευχόμαστε να είναι πάντα δημιουργικοί και η τέχνη να κινεί και να συγκινεί την ψυχή τους.

Καλή  επιτυχία σε όλα τα παιδιά!