#Playing with protons: Ο γάμος της χρονιάς!!

«Όταν οι δεσμοί των πρωτονίων φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά?»

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 στην κεντρική πλατεία της Νάουσας και στα πλαίσια υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος ?Playing with protons? το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, στη ?Γειτονιά των αστεριών πάντρεψε τον Ήλιο με το Φεγγάρι?.

Επίσημοι προσκεκλημένοι, πλανήτες από το ηλιακό μας σύστημα και άλλους γαλαξίες, εξωγήινοι, διακεκριμένοι επιστήμονες, ρομπότ 10ης γενιάς και φημισμένοι γαστρονόμοι- όλοι μαθητές και μαθήτριες από 1ο, 4ο, 7ο και 10ο Δημοτικά σχολεία και το Ειδικό Σχολείο Νάουσας-ήρθαν να ευχηθούν στο νιόπαντρο ζευγάρι. Οι ευχές πλούσιες, ευρηματικές και εναλλακτικές ήταν εμπνευσμένες από την θεματολογία των επιμέρους προγραμμάτων των τάξεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Το δρώμενο εντάχθηκε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της πόλης και έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστούν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Νάουσας, τρία Νηπιαγωγεία (5ο, 6ο και 10ο) και το Ειδικό Σχολείο Νάουσας.

Υπεύθυνη του προγράμματος, είναι η κ. Αναστασία Λαφάρα, Διευθύντρια του 6ου Δ.Σ. Νάουσας, η οποία επιμορφώθηκε στο CERN της Ελβετίας.

Το πρόγραμμα έχει σκοπό να έρθουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου σε επαφή με τον επιστημονικό τρόπο σκέψης και τη σύγχρονη φυσική μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics).  

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου ΠΕΚΕΣ κ. Παπαγεωργίου Αικατερίνη η οποία τόνισε την ευρωπαϊκή διάσταση του προγράμματος και τις ευκαιρίες που δίνει για ευρύτερες συνεργασίες στα σχολεία, που οφείλουν να είναι ανοικτά στην κοινωνία και την τοπική κοινότητα.

Σχετικά με 6dimnaou

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τη δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, ευελπιστεί να καλλιεργήσει μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και τους φίλους...