Αρχείο ημέρας 2 Απριλίου 2020

Κατασκευές από Πηλό

Ήρθε η ώρα να λερωθούμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο! Θα κατασκευάσουμε χειροποίητα βαζάκια τα οποία μπορείς να μετατρέψεις σε αποθηκευτικό χώρο, μολυβοθήκη, μπορείς να τοποθετήσεις μέσα τους μυρωδάτα λουλούδια ή να τα χρησιμοποιήσεις όπως θες εσύ!
Αν δεν έχεις έτοιμο πηλό μην ανησυχείς! Σου έχω έναν εύκολο τρόπο για να φτιάξεις (με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου) στο σπίτι. Απλά ακολούθησε το παρακάτω link.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις κατασκευές μας! Ακολούθησε το παρακάτω link για να δεις τα βήματα!

Ανυπομονώ να δω τις δημιουργίες σου!!!
Με αγάπη,
η κυρία Άρτεμις

Συμβουλές για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Παρακάτω παρουσιάζονται τα έγγραφα που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, στο πλαίσιο λειτουργίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει ήδη ξεκινήσει.

Σε γενικές γραμμές πέρα από τα τεχνικά θέματα (σύνδεση και πρόγραμμα antivirous) που αφορούν στο διαδίκτυο θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στα ακόλουθα:

  1. Κατεβάστε ένα ελεύθερο (free down loaded) αντιβάιρους από το διαδίκτυο για τον υπολογιστή σας και το λάπτοπ σας
  2. Τοποθετήστε τον υπολογιστή σας σε σημείο κοινό σε θέα, π.χ. στο σαλόνι, όχι στο δωμάτιό του όπου μπορεί μόνο του να τον χρησιμοποιεί, χωρίς να το βλέπετε
  3. Φροντίστε να εξηγήσετε στο παιδί σας να είναι υπεύθυνο στη χρήση υπολογιστή, λάπτοπ, τάμπλετ ή κινητού, μιλώντας΄όχι μόνο για τους κινδύνους αλλά και για τα οφέλη του διαδικτύου: συχνά λέμε ότι το διαδίκτυο είναι σαν να χρησιμοποιείς ένα μαχαίρι, που είναι πολύ χρήσιμο για να κόψεις π.χ. ψωμί, αλλά είναι πολύ επικίνδυνο αν δεν προσέξεις να κόψεις το χέρι σου!! (σε αυτό θα βοηθήσουν οι συμβουλές που έστειλε το υπουργείο και θα τις βρείτε παρακάτω)
  4. Δείξτε στο παιδί εμπιστοσύνη που οφείλει να την κερδίσει όμως σιγά σιγά αφού στην αρχή παρακολουθείτε μαζί του την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (για τις τάξεις βέβαια Γ, Δ, Ε και ΣΤ που μπορούν-αν μπορούν- τα παιδιά από μόνα τους να συνεχίσουν) Όλα στην αρχή για όλους μας είναι δύσκολα, αλλά με υπομονή και επιμονή, χωρίς άγχος θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί!!

Πολύ βοηθητικό για την ενημέρωσή σας είναι η παρακάτω παρουσίαση του εκπ/κού πληροφορικής του σχολείου μας κ. Παπαζήση Δημήτρη (πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:

ΕΓΓΡΑΦΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ:

ΣΥΝ_1-elearning

ΣΥΝ_2-teleworking

ΣΥΝ_3_ΦΥΛΛAΔΙΟ-2