Αρχείο μηνός Απρίλιος 2020

Ενημέρωση: WEBEX και προσωπικά δεδομένα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονέων ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής). Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης. Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας cst@minedu.gov.gr).

Οδηγίες για την χρήση από τους μαθητές και τους γονείς της WEBEX

Αγαπημένοι γονείς, στον σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου, μπορείτε να δείτε ένα βίντεο που θα σας βοηθήσει να μάθετε πώς θα μπείτε –όχι ακόμα όταν θα σας στείλουμε νέο μήνυμα– στην νέα ψηφιακή πλατφόρμα της σύγχρονης εκπαίδευσης, webex.

Επίσης μέσα από το ίδιο βίντεο θα δείτε πώς θα λειτουργεί μια εικονική ψηφιακή τάξη, σε πραγματικό χρόνο (σύγχρονη), δηλαδή ο/η εκπαιδευτικός και οι μαθητές είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο την ίδια στιγμή και μπορούν να βλέπουν και να μιλούν με τον /την εκπαιδευτικό.

Θα είμαστε σε επαφή και παρακαλώ να περιμένετε νέα ενημέρωση μέσω e-mail από το σχολείο, για την εγκατάσταση.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΜΕΣΩ ΜΕΗΛ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ!!!

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://safeYouTube.net/w/PDP9

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗΝ WEBEX ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

Ως μαθητής αν δεν έχω σύνδεση στο internet, πως μπορώ να συνδεθώ και να παρακολουθήσω το μάθημα;

 Στην περίπτωση που δεν υπάρχει σύνδεση στο internet, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Call  In, δηλαδή την κλήση σταθερού Ελληνικού αριθμού από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο. Αυτό θα σας επιτρέψει να συμμετέχετε στο μάθημα και να παρακολουθήσετε το ηχητικό κομμάτι.

Παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα ΜΟΝΟ εφόσον δεν έχετε σύνδεση στο internet.

1. Ενημερώστε τον δάσκαλό σας ότι θα παρακολουθήσετε τηλεφωνικά το μάθημα για να σας δώσει τον κωδικό της αίθουσας και να την ξεκλειδώσει. Ο κωδικός της αίθουσας δεν αλλάζει, μπορείτε να τον κρατήσετε και για επόμενα μαθήματα.

2. Από το τηλέφωνό σας καλέστε 211 990 2394. Προσοχή: αυτός είναι ο μόνος αριθμός που πρέπει να καλείτε. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα κλήσης διεθνών τηλεφωνικών αριθμών, όμως κάτι τέτοιο θα έχει υψηλές χρεώσεις. Χρησιμοποιείτε μόνο τον Ελληνικό αριθμό.

3. Όταν ακούσετε το πρώτο ηχητικό μήνυμα, πληκτρολογήστε τον εννιαψήφιο κωδικό της αίθουσας και στο τέλος πατήστε δίεση (#).

4. Στο τέλος του δεύτερου μηνύματος πατήστε απλά δίεση (#).

5. Αν ο καθηγητής έχει ξεκλειδώσει την αίθουσα συνδέεστε σ’ αυτή και μπορείτε να ακούσετε τον καθηγητή και τους συμμαθητές σας.

6. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συνδεθείτε, επικοινωνήστε με τον καθηγητή. ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ Δ-Ε-ΣΤ ΤΑΞΗ

Καλημέρα αγαπητά μου παιδιά! Εύχομαι να είσαστε όλοι καλά και να περάσατε όμορφα τις μέρες του Πάσχα μαζί με την οικογένεια σας! Μου λείπετε πολύ και ελπίζω σύντομα να ανταμώσουμε στην αυλή του σχολείου!

Σας στέλνω ένα video με ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα.Πριν ξεκινήστε καλό είναι να κάνετε λίγες διατάσεις(τεντώματα) που σας έχω στείλει πριν τις γιορτές για να ζεστάνετε τους μυς.

ΠΡΟΣΟΧΗ Να μην υπάρχουν έπιπλα δίπλα σας. Το παν είναι η ασφάλεια.

Οι οδηγίες είναι στα αγγλικά άλλα είναι πολύ εύκολο να τις ακολουθήσετε.πατήστε την εικόνα

Και ένα χορευτικό για εκτόνωση!Πατήστε το σύνδεσμο.

https://safeyoutube.net/w/FvS8

ΚΑΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ Α-Β-Γ ΤΑΞΗ

Καλημέρα αγαπητά μου παιδιά! Εύχομαι να είσαστε όλοι καλά και να περάσατε όμορφα τις μέρες του Πάσχα μαζί με την οικογένεια σας! Μου λείπετε πολύ και ελπίζω σύντομα να ανταμώσουμε στην αυλή του σχολείου!

Σας στέλνω ένα video με ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα.Πριν ξεκινήστε καλό είναι να κάνετε λίγες διατάσεις(τεντώματα) που σας έχω στείλει πριν τις γιορτές για να ζεστάνετε τους μυς.

ΠΡΟΣΟΧΗ Να μην υπάρχουν έπιπλα δίπλα σας. Το παν είναι η ασφάλεια.

Οι οδηγίες είναι στα αγγλικά άλλα είναι πολύ εύκολο να τις ακολουθήσετε.


πατήστε το σύνδεσμο

https://safeYouTube.net/w/OoS8

Και ένα χορευτικό για εκτόνωση

https://safeyoutube.net/w/OxS8

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

Χριστός Ανέστη!!!
Χρόνια πολλά κι Ευλογημένα σε όλους!!!

Αγαπητά μου παιδιά, σας ενημερώνω ότι από σήμερα και μετά το υλικό της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για όλες τις τάξεις των Αγγλικών θα ανεβαίνει στην ψηφιακή μας τάξη e-class ( ασύγχρονη ψηφιακή τάξη)  του Π.Σ.Δ.  

Κάθε Δευτέρα λοιπόν, θα βρίσκετε τις εργασίες σας στη ψηφιακή σας τάξη e-class και μπορείτε να μου στέλνετε τα μηνύματά σας είτε στα μηνύματα του e-class είτε στο e-mail μου kalyour12@gmail.com

Καλή συνέχεια σε όλους μας!

Η κυρία σας των Αγγλικών: Mrs Poppy!!!

Το Ολοκαύτωμα της Νάουσας

Παρακολουθήστε δύο υπέροχα βίντεο που επιμελήθηκε η δασκάλα του σχολείου μας κ. Ελένη Τσάντζου με την συνεργασία του Χατζηστυλλή Ιορδάνη, σε παλαιότερα χρόνια, στο πλαίσιο εορτασμού της επανάστασης του 1821 στο σχολείο μας και της ανάδειξης της τοπικής ιστορίας της πόλης μας!

Αξίζουν Πολλά Συγχαρητήρια για την αξιόλογη δουλειά!!

Βρίσκω τα γράμματα των λέξεων στις διπλανές σειρές (δισύλλαβες λέξεις)

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά αγαπημένα μου παιδιά!

Παρακάτω μπορείτε να πατήστε τον σύνδεσμο και να κάνετε την άσκηση:

Βρίσκω-τα-γράμματα-των-λέξεων-στις-διπλανές-σειρές-δισύλλαβες-λέξεις

Στη συνέχεια αν θέλετε μπορείτε να μου στείλετε τις απαντήσεις σας στο mail

kolovosg61@hotmail.com

Παζλ

Χρόνια Πολλά! Χριστός Ανέστη!
Ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε, μέσα από το παιχνίδι, κάποιους σημαντικούς καλλιτέχνες και το έργο τους. Για το λόγο αυτό σας ετοίμασα διάφορα παζλ. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τον σπουδαίο Ολλανδό ζωγράφο Vincent Van Gogh. Όσο ζούσε, το έργο του δεν είχε επιτυχία ούτε ο ίδιος αναγνωρίστηκε ως σημαντικός καλλιτέχνης. Ωστόσο, μετά το θάνατό του, η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών! Επίσης ο Βαν Γκογκ είναι διάσημος για τον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο ζωγράφιζε! Έκανε μικρές συνεχόμενες πινελιές οι οποίες μας ξεγελούν και μας κάνουν να νομίζουμε πως ο πίνακας του κινείται.

Φτιάξε τα παρακάτω παζλ για να ανακαλύψεις μερικούς από τους πιο γνωστούς του πίνακες!

ΕΝΑΣΤΡΗ ΝΥΧΤΑ
ΒΑΖΟ ΜΕ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ
ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΛ
ΣΙΕΣΤΑ

Με αγάπη
η κυρία Άρτεμις

Συμμετέχουμε με ζωγραφιές στην «Παγκόσμια Ημέρα Γης»

Η Ώρα της Γης – ως κίνημα με επίκεντρο τον άνθρωπο – έχει ως προτεραιότητα την υγεία της παγκόσμιας κοινότητας, της ελληνικής κοινωνίας και όλων των υποστηρικτών της.

Μέσα από αυτήν συμβολική γιορτή, εΕκφράζουμε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας σε όλους τους ανθρώπους και τις κοινωνίες που δοκιμάζονται σε όλο τον κόσμο!

Σας καλούμε να γιορτάσουμε και φέτος την Ώρα της Γης με ασφάλεια, «Μένοντας Σπίτι», μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και πρωτόγνωρο παγκόσμιο περιβάλλον, υπό τον φόβο της εξάπλωσης του κορονοϊού!!

Αύριο 22 Απριλίου 2020, γιορτάζουμε ΄σε παγκόσμιο επίπεδο την «Ώρα της Γης»!

Όπως πάντα λέμε κάθε μέρα οφείλουμε να γιορτάζουμε την αγάπη μας για τον πλανήτη μας!

Ο τρόπος συμμετοχής μας στην γιορτή είναι απλός αλλά ταυτόχρονα πολύ σημαντικός:

Ζωγραφίζουμε για την Γη μας, που τόσο αγαπάμε και οφείλουμε να την προστατεύουμε με τις ενέργειές μας!

Πώς λοιπόν την ονειρευόμαστε;

Κάντε μια ζωγραφιά, φωτογραφίστε την και στείλτε την στο μέηλ: analafara@gmail.com

και θα τις ανεβάσουμε στην ιστοσελίδα μας!!

Καλή επιτυχία!!